"...If backgammon were strictly a game of
chance, players would only be expected to
win on average just half of their games. Yet
stronger players consistently win games
against "beginners". There is so much more
to backgammon than just rolling the dice and
mindlessly racing your men around the board..."

NOVOSTI

 

13. Zagreb Backgammon Open 2019 - 06.-08.12.2019.

12:00, 17.10.2019. U petak, subotu i nedjelju (6-8 prosinac 2019.) održat će se 13. međunarodni backgammon turnir - Zagreb Backgammon Open 2019. Turnir će se igrati u dvorani Hotela Sliško, Bunićeva 7, Zagreb. Pozivamo sve igrače backgammona da nam se pridruže na 3. ovogodišnjem turniru Hrvatske Backgammon Lige u ugodnom i opuštenom ambijentu restorana Hotela Sliško http://slisko.hr

Više Print

Dubrovnik Backgammon Open 2019 - 11.-13.10.2019

12:00, 03.09.2019. Dragi igrači backgammona i tavle, pozivamo Vas na Dubrovnik Backgammon Open koji će se održati u prekrasnom ambijentu Hotela Croatia u Cavtatu, nedaleko Dubrovnika.
Turnir počinje u petak Jackpot turnirom u 20 sati, a glavni turnir - Dubrovnik Open počinje u subotu u 13 sati.
Za više informacije slobodno pošaljite poruku ili kontaktirajte organizatora Dragu Martinovića ili na http://tiny.cc/bkykdz Više Print

Posljednji pozdrav dragom prijatelju i velikom backgammon igraču g. Hasanu Loniću

12:00, 14.08.2019. S tugom obaviještavamo hrvatsku i regionalnu backgammon zajednicu da je naš veliki prijatelj, backgammon igrač i dugogodišnji predsjednik bihaćkog tavla kluba Ajna, g. Hasan Lonić preminuo 11.08.2019.  u 78-oj godini života nakon kratke bolesti. Ovim putem u ime našeg kluba, saveza i svih igrača izražavamo sućut njegovoj obitelji. G. Lonić je prije svega bio veliki čovjek, a u regiji je poznat kao jedan od pionira modernog backgammona, vrhunski igrač i majstor za izradu profesionalnih backgammon ploča na kojima i danas igramo. Nećemo nikada zaboraviti njegovu svesrdnu pomoć i suradnju u počecima BK Zagreb i Hrvatskog Tavla-Backgammon Saveza. Počivao u miru. Više Print

Najavljujemo 10. jubilarni turnir Bol Backgammon Open 2019

12:00, 01.08.2019.

Dragi igrači i prijatelji, Backgammon klub Bol vas poziva na 10. jubilarni backgammon turnir. Da dobro ste pročitali 10. turnir po redu. Ponosni smo da smo uspjeli izdržati sve ove godine i turnir dogurati do jubilarnog 10-og izdanja, a to bez Vas ne bi bilo moguće. Bez Vas zaljubljenika i entuzijasta koji ste uporno dolazili na turnire i tako podržavali rad nas organizatora. Hvala vam na ovih deset godina lijepog druženja uz backgammon i na neizmjerno vrijednim prijateljstvima koje smo sklopili. Stoga još jednom Vas pozivamo na druženje i odigravanje turnira 31.08. – 01.09.2019. u hotelu “Elaphusa”.

Više Print

Newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti o turnirima i događanjima, molimo unesite adresu Vaše elektroničke pošte i kliknite "OK".

Ne propustite važna događanja, prijavite se na mailing listu...

Još jedan odličan turnir iza nas - u Zagrebu slavio Damjan Plesec!

U prostorijama Backgammon Tavla kluba Zagreb 18.09.2010. odigrao se šesti u nizu turnir iz Hrvatske backgammon lige - Zagreb Backgammon Open 2010. Sudjelovalo je 36 igrača iz 6 zemalja: BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Engleske i Hrvatske koji su pružili pregšt uzbudljivih partija uz atraktivne nagrade.

O pobjedniku su odlučivale minimalne razlike obzirom da je u zadnji krug ušlo čak pet igrača s istim brojem pobjeda. Na kraju je slavio Damjan Plesec iz Slovenije koji nastupa za tavla klub Ajna - Bihać, a kojemu je ovo već druga pobjeda u Zagrebu. Najveće iznenađenje turnira je Luka Hofmann koji je osvojio drugo mjesto porazivši u zadnjem krugu Fuada Ćehajića, u tom trenutku najizravnijeg pretendenta za titulu, a koji je na kraju završio četvrti. Inače Luka je član zagrebačkog kluba koji se, vrijedi naglasiti prvi put susreo s backgammonom točno prije godinu dana. Trećeplasirani je završio još jedan član backgammon tavla kluba Zagreb - Zoran Kožul.

Ovim putem upućujemo čestitke pobjednicima, svim igračima i organizatoru na odličnom turniru koji pokazuje visok stupanj zrelosti backgammon scene u Hrvatskoj i regiji što potvrđuje i upravo pristigla pozivnica za priključenje Europskoj backgammon ligi od strane Svjetskog backgammon udruženja (World Backgammon Association) o čemu će službeno priopćenje izaći narednih dana.

U nastavku možete pogledati fotografije, rezultate i konačni plasman na turniru Zagreb Backgammon Open 2010.


© Sva prava pridržana. All rights reserved. Hrvatski Backgammon Savez - Croatian Backgammon Federation, 2009.
Designed and developed by Orbitum ICT.
Powered by: Obicon CMS.