"...If backgammon were strictly a game of
chance, players would only be expected to
win on average just half of their games. Yet
stronger players consistently win games
against "beginners". There is so much more
to backgammon than just rolling the dice and
mindlessly racing your men around the board..."

NOVOSTI

 

1. Neum Backgammon open 02.-04.06.2017.

12:00, 18.05.2017.

Backgammon (Tavla) Klub Zrinjski iz Mostara organizira 1.međunarodni beckgammon turnir u Neumu (BiH) od 02.06.-04.06.2017.godine. Glavni turnir se igra u hotelu Sunce Neum s početkom u subotu u 11,00. Očekuje se dolazak velikog broja igrača diljem regije za koje je osiguran smještaj u obližnjim apartmanima po cijeni noćenja od samo 80 HRK po osobi.


Više Print

Bol Backgammon Open 2016 osvojio Mislav Kovacic

12:00, 27.06.2016. 25.-26.06.2016. igrao se  7. tradicionalni međunarodni turnir u organizaciji BK-a Bol i HBTS-a - Bol Backgammon Open 2016. Turnir se kao i svih prethodnih godina održao u prelijepom hotelu Elaphusa. Igralo se po swiss sistemu i standardnim međunarodnim turnirskim backgammon pravilima i to 7 kola s mečevima do 9 poena. Sudjelovala su 22 igrača, a slavio je hrvatski backgammon giant Mislav Kovačić sa 6 pobjeda dok je na drugom mjestu završio engleski igrač Danny Cohen. Trećeplasirani je bio Srećko Raić član BTK-a Zagreb. Više Print

Pobjednik Zadar Backgammon Opena 2016 - Drazenko Vucina

12:00, 23.05.2016. U subotu i nedjelju, 21. i 22. svibnja 2016, u organizaciji Backgammon kluba Zadar, u Hostelu Zadar (Obala Kneza Trpimira 76), u Zadru, igrao se 5. međunarodni backgammon turnir - Zadar Backgammon Open 2016 po međunarodnim turnirskim backgammon pravilima i po švicarskom sistemu sa 7 mečeva do 9 poena. Sudjelovalo je 27 igrača iz 4 države, a uvjerljivu je slavio Draženko Vučina iz Mostara sa svih 7 pobjeda. Na drugom mjestu završio je domaćin turnira Dado Martinčević dok je treći bio William Preskar obojica s 5 dobivenih mečeva. Više Print

Bihac Backgammon Open 2016 osvojio Richard Krietzmann Blazevic

12:00, 25.04.2016. U Bihaću kolijevci tavle u S.Z. Bosni, 23.-24.04.2016 održan je 2. ovogodišnji rating turnir u sklopu Hrvatske Backgammon Lige 2016 (CBgT 2016) i 6. po redu Bihać Backgammon Open 2016. Tamošnji klub na čelu s poznatim backgammon entuzijastom g. Hasanom Lonićem priključio se HBL-i još 2010. godine želeći promovirati backgammon kao viši nivo tradicionalne tavle što su igrači iz mnogih zemalja prepoznali i svesrdno prihvatili. Odličan turnir u predivnom gradu na zapadu Bosne na fascinantoj rijeci Uni održao se u hotelu ''Opal Exclusive'', a sudjelovalo je 37 igrača iz 5 zemalja. Više Print

Newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti o turnirima i događanjima, molimo unesite adresu Vaše elektroničke pošte i kliknite "OK".

Ne propustite važna događanja, prijavite se na mailing listu...

2. Šibenik Backgammon Open 2015 – pobjednik Boris Kožul

Od petka do nedjelje (28. - 30.08. 2015.) u ugodnom ambijentu hotela Punta u Vodicama kraj Šibenika održan je drugi međunarodni turnir – Šibenik Backgammon Open 2015. Lijepo vrijeme, zanimljiv format i atraktivne nagrade privukle su čak 59 igrača što je ujedno i rekord dosadašnjih turnira Hrvatske Backgammon Lige. Turnir je započeo u petak popodne Warm-Up turnirom gdje su se igrači zagrijali uz 1-point mečeve. Prvo mjesto na Warm-Up turniru osvojio je Kristijan Čuljat iz BK Zagreb, drugi je bio Senad Jelin (BIH), a treći Boris Kožul iz BK Zagreb. Rezultate Warm-Up turnira možete vidjeti na sljedećem linku: http://www.ftbgsystem.com/t/1453


Turnir je nastavljen u petak navečer Punta Challenge turnirom s mečevima do 13 poena, koji je okupio 28 igrača. Turnir je završen u nedjelju finalom između 16-godišnjeg Zdeneka Žižke iz Češke i svjetske prvakinje iz 2014. godine Akiko Yazawe gdje je slavila Japanska igračica.

Glavni turnir je počeo u subotu, a okupio je 59 igrača iz 12 zemalja koji su se borili u ukupno 7 kola s mečevima do 9 poena. Nakon 2 dana igranja i pregršt uzbudljivih partija dobili smo i pobjednika – Borisa Kožula iz BK Zagreb koji je u vrlo jakoj konkurenciji zasluženo slavio sa 100%-tnim učinkom i svih 7 pobjeda. 2. mjesto, sa samo 1 bodom manje, osvojio je Zoran Kožul iz BK Zagreb, 3. je bila Marianne Farraj iz Libanona, 4. je bio Hase Mašić iz BIH, a 5. je bio Dado Martinčević iz BK Zadar.

Sve rezultate po kolima za Šibenik Open i Punta Challenge turnir možete vidjeti na sljedećem linku: http://www.backgames.org/bg/club.standings.php?club_id=70&mode=tournament_report&tournament_id=5104&links=standings

Osim glavnog turnira održan je i turnir parova koji je okupio ukupno 26 parova koji su zajedničkim snagama pokušali nadmudriti protivnike. U turniru parova slavili su Kristijan Čuljat i Srećko Raič iz BK Zagreb koji su u finalu svladali jaki par Arda Findikoglu (Turska) / Marianne Farraj (Libanon).

I ove godine održan je backgammon kviz, test sa 10 pozicija gdje su rješavači trebali zaokružiti odgovor kojeg smatraju točnim. Sudjelovala su 52 igrača, prosjek točnih odgovora bio je 3,96/10, a pobjednik kviza je Willi Preskar iz BK Zadar sa svih 10 točnih odgovora. Na 2.-4. mjestu sa po 8 točnih odgovora bili su Akiko Yazawa (Japan), Honza Černy (Češka) i Eva Žižkova (Češka).

U subotu popodne svi su igrači sudjelovali na besplatnom i bogatom ručku u Sky Loungeu, na najvišem, desetom katu hotela Punta. Osim u hrani, igrači su uživali i u prekrasnom pogledu na šibenski arhipelag, a također se i zapjevalo i zasviralo.

Fotografije s turnira možete pogledati na FB stranici Mislava Kovačića: https://www.facebook.com/mislav88/photos_all

Još jednom se zahvaljujemo organizatoru na izvrsnom turniru i odličnim uvjetima i veselimo se budućim turnirima u organizaciji BK Šibenik.

Šibenik Backgammon Open bio je 5. i posljednji turnir Hrvatske Backgammon Lige u ovoj godini, prije finalnog obračuna na Mastersu u Zagrebu. Godišnji poredak je jako neizvjestan ( http://www.backgames.org/bg/club.standings.php?club_id=70&mode=player_standings ), pa će biti uzbudljivo promatrati rasplet događaja.

© Sva prava pridržana. All rights reserved. Hrvatski Backgammon Savez - Croatian Backgammon Federation, 2009.
Designed and developed by Orbitum ICT.
Powered by: Obicon CMS.